BizSuport - primul serviciu dedicat Antreprenorilor si Investitorilor

Agricultura"SITUATIA ROMANIEI IN CE PRIVESTE PRODUCTIA DE CEREALE SI SUPRAFATA CULTIVATA LA NIVEL EUROPEAN IN 2009", ZF, Mai 2010.

http://www.zf.ro/infografice/situatia-romaniei-in-ce-priveste-productia-de-cereale-si-suprafata-cultivata-la-nivel-european-in-2009-6106995"THE LATEST FROM ROMANIA AGRICULTURE", Radio Romania International, Apr. 2010

Imagine de ansamblu asupra pietei de agricultura locala, cu focus pe fondurile europene si subventiile alocate pe hectar.

http://www.rri.ro/art.shtml?lang=1&sec=10&art=31537"AGRICULTURA ROMANIEI", Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Feb. 2010

Imagine de ansamblu asupra stadiului agriculturii locale. Raportul contine informatii cu privire la ponderea agriculturii in PIB, suprafata arabila pe cap de locuitor, productia pe segmente de produse agricole, informatii referitoare la sectorul animalier si date privind agricultura ecologica. In plus, raportul cuprinde date privind industria alimentara, precum capacitatile de procesare pe segmente de activitate si consumul mediu anual pentru principalele produse alimentare si bauturi.

http://www.madr.ro/pages/raport/agricultura-romaniei-feb2010.pdf"ORGANIC FARMING IN EUROPE – A BRIEF OVERVIEW", FIBL, Dec. 2009

Cateva date cu privire la cultivarea produselor organice in Europa.

http://www.fibl.org/fileadmin/documents/en/publications/fibl-2009-latest-figures.pdf"IMPACTS OF EUROPEAN INTEGRATION ON THE AGRICULTURE OF CENTRAL AND EASTERN EUROPEAN COUNTRIES", Prof. Csaba Csaki Corvinus University of Budapest, Sep. 2009

Prezentarea cuprinde informatii detaliate cu privire la nivelul de dezvoltare al agriculturii in statele din Centrul si Estul Europei, inclusiv Romania: pondere in PIB, nivelul productiei, structura fermelor, tendinte, etc.

http://www.notre-europe.eu/fileadmin/IMG/pdf/Csaba_Csaki.ppt"ROMANIA. FRUITS AND VEGETABLES EXPORT POTENTIAL ASSESSMENT", Romanian Trade Promotion Center, 2009

Analiza cuprinde informatii cu privire la volumul productiei locale de fructe si legume, canalele de distributie, evolutia exporturilor, etc.

http://steconomice.uoradea.ro/anale/volume/2009/v1-international-relations-and-european-integration/45.pdf"SPECIALIZED ORGANIC RETAIL REPORT EUROPE 2008", Organic Retailers Association, 2009.

Prezentare a evolutiei sectorului de produse organice in principalele tari europene. Focus pe regiunea Europei Centrale si de Est, inclusiv asupra perspectivelor din piata romaneasca.

http://orgprints.org/15482/3/vaclavic-2009-cee.pdf"PIATA BIO DIN ROMANIA", InfoMina, Dec. 2008.

Studiu cu privire la piata de produse ecologice din Romania.Studiul cuprinde informatii cu privire la evolutia suprafetelor cultivate ecologic, numarul de operatori ecologici, consumul de produse ecologice in Europa, exporturi de produse ecologice, s.a.m.d.

http://www.biosens.ro/pdf/despre_piata_BIO_din_Romania.pdf"ORGANIC AGRICULTURE IN ROMANIA", USDA Foreign Agricultural Service, 2008.

Studiu cu privire la piata de produse organice din Romania.

http://www.fas.usda.gov/gainfiles/200807/146295056.pdf"VISION FOR AN ORGANIC FOOD AND FARMING RESEARCH AGENDA TO 2025", Technology Platform Organics, 2008.

Studiul cuprinde informatii legate de piata produselor organice, tendinte si provocari, productivitate, etc.

http://www.tporganics.eu/upload/TPOrganics_VisionResearchAgenda.pdf"THE CUT FLOWERS AND FOLIAGE MARKET IN THE EU", CBI MARKET SURVEY, Nov. 2007.

Studiu cu privire la piata florilor in Uniunea Europeana, inclusiv Romania. Studiul cuprinde date cu privire la marimea si cresterea principalelor piete, segmente de piata, volumul cererii si ofertei, canale de distributie, structura pretului de vanzare cu amanuntul, factori care influenzeaza pretul, s.a.m.d

http://www.ibce.org.bo/Documentos/market_flower.pdf"HISTORY OF FRUIT CONSUMPTION IN WBC AND EUROPE", Karin Zimmerman.

Prezentarea include statistici utile cu privire la productia si consumul de fructe in Europa.

http://www.focus-balkans.org/res/files/upload/file/1%20ppt%20T2%20Ohrid%20History%20of%20fruit%20consumption.pdf
Director Web